Iedereen mag feestje komen meevierenPlayground Stedenwijk viert tweede verjaardag

16 september 2009 07:00

STEDENWIJK - De playground in Stedenwijk viert zondag 20 september de tweede verjaardag. De playground is al sinds de opening in 2007 een doorslaand succes en wordt landelijk steeds meer beschouwd als een uitstekend voorbeeld om verschillende doelgroepen aan het sporten te krijgen, maar ook als uitstekend middel voor integratie en het voorkomen van problemen met hangjongeren.


Bijzonder aan de playground is dat verschillende groepen met elkaar in contact komen. Komende zondag staat die samenwerking ook centraal. Zo organiseert de Jeu de Boulesvereniging een toernooi en Joymere een tennistoernooi. Basketballers van Pioneer geven een demonstratiewedstrijd en wordt een streetbasketball-toernooi georganiseerd. Verder is een panna-competitie en kunnen voetballers hun trucs laten zien. Ook is de playground aan het Clarence Seedorfplein het toneel van streetsurfing en dansen en komt De Schoor langs met de Kinderspeelbus.
Bijzonder aardig is het ouder-kind voetbaltoernooi, waarbij verschillende generaties het voetballend tegen elkaar op nemen. Dit toernooi wordt ook als opmaat gezien naar andersoortige voetbaltoernooien. Bijvoorbeeld voor gehandicapten of senioren. Maar ook straten kunnen het tegen elkaar op gaan nemen. Op de playground is altijd toezicht van studenten Sport & Bewegen. De afgelopen twee jaar heeft de playground aantoonbaar tot goede resultaten geleid. De intentie is dat uiteindelijk in ieder stadsdeel een dergelijke playground komt.
De activiteiten op de playground beginnen om 13.30 en duren tot 16.30 uur.