Iedereen wil bij Arie Ko(o)men

15 april 2010 07:00

STAD CENTRUM - Het wordt een 'thuiswedstrijd' voor ras-Almeerder, cabaretier en stand-up comedian Arie Koomen. Zaterdag 17 april is hij te zien tijdens de late-night editie van The Joker Comedy Club in het Apollo Hotel Almere City Centre aan de Koetsierbaan 2.Arie heeft er zin in, eigenlijk altijd als hij stand-up kan doen. "Ik ben een pure stand-up-comedian, geen toneelspeler die show na show hetzelfde doet. Bij stand-up comedy moet je je set vers houden, regelmatig iets nieuws doen. De kans dat Almeerders die zaterdag komen mijn show al gezien hebben, is klein."
Arie, bekend van onder andere De Lama's, het comedyprogramma Tequila en het duo Arie & Sylvester, doet overal inspiratie op. "In Rijswijk zag ik een kunstwerk staan, een bal met mensen erop... Alsof er daar in de tweede wereldoorlog circusartiesten zijn gefusilleerd en dit hun monument is."

Trots

Arie Koomen woont goed in Almere, maar wil dat niet teveel uitdragen. "Dat is grappig, iedereen heeft altijd de behoefte om te zeggen: ik ben trots op Almere. Alsof het geen stad is om trots op te zijn. Terwijl dat wel zo is, ik heb het er heel erg naar mijn zin. Maar als we dat teveel gaan roepen, wordt het te druk in Almere, dan zit ik straks bij Poort Dok naast allemaal hippe Amsterdammers. We kunnen het beter voor onszelf houden." Mensen moeten inspiratie op kunnen doen in een stad, vindt hij. "Ik woon hier mooi en Almere voldoet voor mij aan een aantal belangrijke voorwaarden: ik hou van stripboeken en er is een fantastische stripwinkel, ik hou van muziek en ook daarvoor is er een goede platenzaak. Nee, ik mag niet klagen. En trouwens, na de show zaterdag kan ik lekker op de fiets naar huis."
Naast Arie Koomen zijn er op 17 april nog twee comedians te zien op het podium in het Apollo Hotel: Dara Faizi, een comedian uit het Oostblok en in 2007 winnaar van de juryprijs van het Griffioen Cabaretfestival en comedian Merijn Scholten, voormalig lid van comedygezelschap De Hyena's.
De show begint om 22.00 uur. Kaartjes kosten 10 euro en kunnen gereserveerd worden op www.thejokercomedyclub.nl.

IN KADER
Hulp gezocht

Stichting The Joker Comedy Club zoekt vanwege uitbreiding van de activiteiten een extra Joker-bestuurslid die zich wil inspannen voor de toekomstplannen van The Joker. Stuur voor meer info een e-mail naar: roxanne@thejokercomedyclub.nl of solliciteer direct door een motivatiebrief met cv mee te sturen.