Iets minder vuurwerk. Diverse brandjes in Almere

01 januari 2021 09:50

Door Robert Mienstra

ALMERE – De politie heeft nog niets gemeld over hoe oudjaarsaarsnacht in Almere is verlopen. Duidelijk was wel dat er behoorlijk wat vuurwerk werd afgestoken, maar boven Almere Stad was dat wel minder dan voorgaande jaren. De website HV-almere meldde diverse branden in de stad.

Boven Almere Stad was iets minder vuurwerk dan voorgaande jaren, maar vanaf een hooggelegen punt in Almere Stad was wel te zien dat het vuurwerkverbod niet werd nageleefd. In Almee Buiten en de Noorderplassen waren veel vuurpijlen te zien, net als in Stedenwijk.

Branden

Op de Nootmuskaatweg in Kruidenwijk ging een auto in vlammen op, meldt website HV-Almere, op de Paso Doblesingel moest de brandweer naar een vreugdevuur. In de Bouwmeesterbuurt werden brandende containers geblust, net als in Stedenwijk, de M.J. Granpré Molièrestraat en in Filmwijk. Ook ging op het parkeerterrein van de voetbalclub Buitenboys een auto in vlammen op.

Op het WTC-gebouw in Stad was een lichtshow te zien. Het gebouw lichtte op met diverse kleuren. Deze lichtshow werd mogelijk gemaakt door Allyblijftbinnen.

Meer informatie: www.hv-almere.nl

De lichtshow op het WTC in nieuwjaarsnacht. (Foto: Almere DEZE WEEK)