IJsbaan Schipperplein opent voor Almeerse kinderen

16 november 2011 06:00

STAD CENTRUM – De schaatsactiviteiten op de ijsbaan van het Schipperplein gaan zaterdag 19 november om 13.00 uur voor het Almeerse publiek van start. Iedereen kan dan lekker vrij schaatsen en meedoen de mini-11-stedentocht of de halfuur-challenge.


Tijdens de halfuur-challenge kunnen kinderen een half uur rijden om te kijken welke afstand ze hebben afgelegd. De dag duurt tot 16.00 uur. Meedoen aan de mini-11-stedentocht of de halfuur-challenge kost 1,50 euro.
Tevens zijn er die dag schaatsen te huur en is er een schaatsruilbeurs en verkoop van tweedehands schaatsen. De Easy Gliders onderbinders zijn voor 2 euro per paar te huur en ijshockey of kunstschaatsen voor 5 euro per paar (een borg is verplicht). Omdat de ijsbaan openbaar terrein is kan er altijd geschaatst worden. ’s Avonds is de baan verlicht. Op de woensdagmiddag is er schaatshuur mogelijk. En als het echt gaat vriezen ook in het weekend.

Diverse activiteiten

De ijsbaan blijft er liggen tot half maart 2012. In die tijd worden er allerlei activiteiten georganiseerd. Er komen weer veel scholen die meedoen aan het schoolschaatsproject van de Almeerse Schaats Vereniging (ASV). Daarnaast wordt er geschaatst met diverse organisaties met gehandicapte kinderen uit Almere. Instanties zoals buurhuizen, playgrounds en BSO’s zijn ook van harte welkom om te komen schaatsen. In de kerstvakantie organiseert ASV weer de vakantie schaatsactiviteiten en iedere woensdag kan er vrij geschaatst worden en kunnen er schaatsen gehuurd worden.