'Ik heb er slapeloze nachten van…'Moeder herkent zoon op filmpje

17 september 2008 07:00

ALMERE - "Helemaal kapot ben ik er van", zegt een moeder die haar zoon heeft herkend op de voorpagina van Almere DEZE WEEK van vorige week (10 september). "Slapeloze nachten heb ik van die gekte rond dat kapotte invalidenkarretje. Ik word met de nek aangekeken in de Filmwijk, terwijl mijn zoon dat karretje met geen vinger heeft aangeraakt."


In de krant viel te lezen dat op diverse websites een filmpje is geplaatst waarop te zien is dat een aantal jongeren nabij het Almeerse Filmwijkstrand een invalidenkarretje, een Canta, onder meer omkantelen. Daarna laat het filmpje zien dat de Canta in het water ligt en eruit getakeld wordt. Ook de Almeerse jongerenwebsite Almere4You begon daarna een actie om aangifte te bespoedigen. Veel jongeren op deze site vonden het "triest" dat die jongens de Canta "slopen".


Politie had het "te druk"

"Van het bestaan van die filmpjes wist ik niets in het begin. Mijn zoon herkende ik op de foto die op de voorpagina prijkt", zegt de moeder met een snik in haar stem. Die foto was voor haar de druppel. "Mijn hele leven staat sinds dat filmpje op zijn kop. Mijn zoon is een lieve jongen. Hij stond er wel bij toen andere jongens dat invalidenkarretje omgooiden, maar heeft niets gedaan. Hij heeft geen slechte naam, hij is ook niet echt van de sloop." Ze vervolgt geëmotioneerd: "Toen ik het filmpje uiteindelijk zag op de site van Almere4You ben ik direct met mijn zoon naar de politie gegaan om aangifte te doen. Dat was vrijdagavond. De politie had het te druk en zou contact met ons opnemen." Een week en een dag later heeft er een telefonisch gesprek met de wijkagent en de moeder plaatsgevonden. " Mijn zoon is medeplichtig volgens de politie omdat hij er bij heeft gestaan."
Vervolg op pagina 3.
Meepraten over dit onderwerp? Reageer op de stelling 'Aangifte doen bij de politie heeft geen zin' via www.almeredezeweek.nl of mail naar de redactie: redactie@almeredezeweek.nl.