Ilias El Ghamarti maakt voetbaldroom waar in Engeland

10 oktober 2020 14:00

Door Marcel Beijer

BLOEMENBUURT – Voetballer Ilias El Ghamarti (21), geboren en getogen in Almere, heeft deze zomer een profcontract gekregen bij de Engelse club Kidderminster Harriers in Worcestershire. De rechtsbuiten maakt daarmee een droom waar: voetballen in Engeland, al is het in de vijfde divisie. Volgende doel: de Premier League.

In Almere speelde El Ghamatri onder meer voor SC Waterwijk, Buitenboys en Sporting Almere. Scouts hadden interesse in de rechtsbuiten, maar profclubs haakten dikwijls af. "Ze vonden me te dik", zegt El Gharmarti. "Vanaf mijn achttiende ben ik daarom op mijn voeding gaan letten en beter gaan trainen. Dat had effect."

Zo kwam de Almeerder onder meer terecht bij Jong Achilles '29 dat destijds uitkwam in de Eerste Divisie. "Helaas werd de club failiessement verklaard en ben ik bij de voetbalschool van Kenzo Biyong in Amersfoort." Kenzo maakte beelden van me en stuurde die op naar Engeland. Deze zomer meldde Kidderminster Harriers zich. Nu woon ik daar in Worcestershire in een kamer in een huis dat door de club gekocht is en waar meer spelers wonen."

Prachtig groen

De Almeerder kan er prima wennen. "Het is hier prachtig groen en ik zit dicht bij het stadion. We spelen twee wedstrijden per week. Het mooie is dat we vooral in de ochtend trainen. Dat is wat anders dan bij amateurclubs waar je vaak 's avonds traint. Dit bevalt me beter."

De rechtsbuiten houdt zich op de vlakte als het shirt van Kidderminster Harries ter sprake komt: dat lijkt verdacht veel op dat van Feyenoord. Een probleem? "Ik ben geen fan van Feyenoord, maar ik heb geen enkele moeite om dit shirt te spelen"

Zijn eerste profcontract is namelijk prima. Een bijbaantje hoeft hij niet te zoeken, maar het kan altijd beter. "Mijn droom is om de Premier League te halen. Dromen zijn altijd waar te maken. Ik had ook nooit gedacht in Engeland te zullen voetballen. Het is toch gelukt."

Ilias El Ghamarti: "Geen enkele moeite om in dit shirt te spelen". (Foto: aangeleverd)