Illustraties en collages van trendwatcher Marian de Ruyter Expositie Almeerse kunstenares bij Ymere

12 november 2008 10:00

ALMERE - Trendwatcher en mode-illustratrice Marian de Ruyter laat de komende weken in de entreehal van Ymere aan de Rentmeesterstraat in Almere haar illustraties zien.


De Almeerse kunstenares maakt originele illustraties en collages over modetrends. Ymere stelt haar bezoekershal graag beschikbaar voor exposities van Almeerse kunstenaars om zo bij te dragen aan de bekendheid van hun werk.
Als gastdocente gaf De Ruyter les in onder andere Parijs, Helsinki, Hannover en New Delhi (India) op verschillende kunstopleidingsinstituten. Daarnaast exposeerde zij haar mode-illustraties in onder meer het Stedelijk Museum (geselecteerd door de Nederlandse Illustratoren Club, nu BNO).

Kracht en sensualiteit

De Ruyter heeft wereldwijd trendpresentaties gegeven voor o.a. Victoria Secret in New York, Marks & Spencer Londen en Triumph in Azië. Zij creëerde complete trendconcepten voor vezelfabrikant Bayer Faser GmBh (onderdeel Bayer A.G. Keulen). Haar werk straalt kracht en sensualiteit uit, afhankelijk van de sfeer van het modethema in "trendy jong", chique, sport, bodyfashion en lingerie.
De expositie in het kantoor van Ymere in Almere is zeer interessant voor iedereen die tekent en van mode houdt, maar vooral ook voor jonge meiden die graag in de modeindustrie willen gaan werken. De Ruyters illustraties zijn tot en met 5 december 2008 te bewonderen in de expositieruimte van woningcorporatie Ymere, Rentmeesterstraat 32. De ruimte is openbaar toegankelijk tijdens kantoortijden van 9.00 tot 17.00 uur.