In Almere drie oplaadpuntenReizen met OV-chipkaart kan nu

15 september 2009 06:04

ALMERE - Sinds maandag 24 augustus kunnen reizigers met hun OV-chipkaart reizen op de stads- en streekbussen van Connexxion in (de regio) Almere. Dit is vooral goed nieuws voor reizigers die van de Connexxion-bus overstappen op de metro van het GVB in de regio Amsterdam en reizigers die doorreizen in de randstad. Zij kunnen nu de hele reis met hun OV-chipkaart afleggen. Alle andere vervoerbewijzen blijven in de Connexxion stads- en streekbussen voorlopig geldig.


“Het is goed dat de eerste stap naar de OV-chipkaart in Almere nu is gezet”, zegt wethouder Arno Visser. “Zo bieden we de reiziger de mogelijkheid om met de OV-chipkaart gemakkelijk over te stappen van de Connexxion-bus op de metro. Handig omdat reizigers nu in de metro in Amsterdam alleen nog met een OV-chipkaart kunnen reizen. Als service voor de reiziger starten wij in Almere met de OV-chipkaart en sluiten wij aan bij de ontwikkelingen in de regio.”
Abonnementhouders van Connexxion hebben inmiddels hun OV-chipkaart met abonnement ontvangen. Zij kunnen hiermee met de metro in Amsterdam reizen als het abonnement daarvoor geldig is of als de reiziger saldo op zijn kaart zet.
Tot 1 januari 2010 is de provincie Flevoland verantwoordelijk voor het vervoer tussen Almere en Amsterdam en Het Gooi. Daarna gaat die verantwoordelijkheid over naar de gemeente Almere. In overleg met de provincie loopt de gemeente hierop vooruit door al op 24 augustus te starten met de OV-chipkaart.

Opladen
Reizigers kunnen bij drie verkooppunten hun OV-chipkaart opladen: in Stad, Haven en Buiten. De komende tijd wordt het aantal verkoop- en oplaadpunten in Almere uitgebreid.
GWK Travelex
Stationsplein 23
1315 KS Almere Stad
Primera The Saloon
Marktgracht 22
1354 BD Almere Haven
Primera Almere Buiten
Noodeinde 161
1334 AP Almere Buiten