In het kader van 25-jarig bestaan gemeenteVijfentwintig 'Bronnen van Almere'

31 december 2009 07:00

ALMERE - Ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van Almere is er een boek uitgebracht waarin vijfentwintig Almeerders, die met energie en betrokkenheid een bijdrage aan Almere hebben geleverd, in een gedicht worden geportretteerd.


De totstandkoming van het boek 'Bronnen van Almere' was een project dat in de luwte plaatsvond. Kunstenaar en dichter Hein Walter kreeg begin dit jaar een lijstje van vijfentwintig Almeerders die op hun eigen terrein een bijzondere betekenis hebben voor de ontwikkeling en bezieling van de stad. Vijf Almeerse gebiedsmanagers mochten ieder vijf namen leveren van mensen uit hun eigen gebied die zij graag wilden bedanken voor hun energie en betrokkenheid.
De dichter kreeg de opdracht om van al deze vijfentwintig mensen een poëtisch portret te schrijven. Het boek, dat niet in de boekhandel verkrijgbaar is, heet 'Bronnen van Almere', omdat de geportretteerden samen hun geschiedenis van Almere vertellen. Inzet en betrokkenheid van Almeerders als zij hebben Almere gemaakt tot wat het is. Daarnaast zijn zij zelf ook weer een bron van wilskracht en daadkracht. Zoals een van de geportretteerden het zei: deze mensen, dát is het Geheim van Almere.