Indonesische eilandengroep in LelystadWonen in ‘Desa Warande’

26 november 2008 08:00

ALMERE - Het tweede Plan voor een Indisch Dorp wordt gebouwd. In het gebied Warande II in Lelystad wordt de Indonesische Archipel gerealiseerd in mede-opdrachtgeverschap, door woningen op schiereilanden te situeren. Toekomstige bewoners kunnen zich op het Bali, Sumatra, Java of Lombok van Lelystad vestigen.


Om het project goed tot zijn recht te laten komen, is de keuze gevallen op deze toplocatie in Lelystad. De schiereilanden krijgen ieder een eigen naam, zodat bewoners kunnen zeggen dat ze wonen in Nederland op Bali, Sumatra, Java of Lombok. Door de ruime en ‘groene’ opzet met bijzondere boomsoorten en planten langs lanen en binnentuinen, raakt iedereen direct in de Indonesische sfeer. In totaal komen er 104 woningen, waarvan appartementen zowel koop als huur, en woonunits voor psycho-geriatische bewoners en eengezins-, twee-onder-een kap- en vrijstaande woningen, zowel koop als huur.

Hoofdgebouw
Het karakteristieke ‘hoofdgebouw’ is van verre al te zien, gebouwd in de Minangkabau-stijl, de specifieke bouwstijl van het eiland Sumatra. Het hoofdgebouw wordt dé ontmoetingsplaats voor iedereen die gezelligheid zoekt, lekker wil eten, muziek wil luisteren of evenementen wil bezoeken. In het hoofdgebouw komen de volgende voorzieningen:
-   Indonesisch toprestaurant
-   Indonesische toko met saté en afhaal-/kant en klaar-/een rantang maaltijden
-   Indonesisch kado-artikelen- annex reisbureautje
-   Indonesische massagesalon, kapsalon en schoonheidssalon
-   Overdekt terras voor een kopje koffie, drankje of ijsje.
De Indonesische architectuur van de woningen is erg gevarieerd en wordt optimaal benut. Door de locatie aan het water bieden de woningen zowel uitzicht op het water als op de binnentuinen, waar jong en oud elkaar kunnen ontmoeten. Start inschrijving: zaterdag 29 november.
Voor meer informatie:
NBP NieuwBouw & Projectmanagement, Havenzicht 20
Postbus 1056
1300 BB Almere   
Tel. 036 5244573/5366851
Mobiel 06 20867541
E-mail: info@nieuwbouwmakelaardij.eu