Informatieavond ‘Epilepsie en behandelmethoden’

04 mei 2011 05:00

CENTRUM STAD - De Epilepsie Vereniging Nederland organiseert op woensdag 11 mei samen met het Flevoziekenhuis een informatieavond over epilepsie en behandelmethoden. De avond vindt plaats in het Auditorium van het Flevoziekenhuis en is bedoeld voor mensen met epilepsie en voor partners en ouders van kinderen met epilepsie, leerkrachten, begeleiders en andere belangstellenden.


De heer dr. C.L.P. Deckers van SEIN (Stichting Epilepsie Instellingen Nederland) verzorgt een lezing. Hierbij besteedt hij ruime aandacht aan de behandeling van epilepsie met anti-epileptica. Deze zijn gericht op het onderdrukken van aanvallen. Een groot gedeelte van de mensen die deze anti-epileptica gebruiken, heeft echter klachten over de bijwerkingen van de medicijnen. Als meer aandacht besteed wordt aan bijwerkingen, dan kan de behandeling mogelijk worden aangepast zonder daarbij het onderdrukken van de aanvallen uit het oog te verliezen. Ook komen andere behandelmethoden aan bod, zoals NVS (Nervus Vagus Stimulatie) en het Ketogeen dieet en epilepsiechirurgie. Het tweede gedeelte van de avond zal besteed worden aan het beantwoorden van vragen van de aanwezigen. Bij epilepsie is er sprake van een kortdurende storing in het functioneren van de hersenen, waardoor aanvallen ontstaan. Gelukkig kunnen de meeste mensen met medicijnen goed behandeld worden, zodat ze er bijna of zelfs helemaal geen last meer van hebben. De Epilepsie Vereniging Nederland (EVN) is de patiëntenbelangenvereniging van en voor mensen met epilepsie en hun direct betrokkenen, met als belangrijkste doelen: het geven van voorlichting en advies, het stimuleren van onderlinge contacten en het behartigen van de belangen.
De toegang is gratis. Aanmelden is gewenst, dit kan bij Joke Govers, 036-5338687 of via e-mail: noordwest@epilepsievereniging.nl.