Informatieavond menopauze

11 april 2012 05:00

STAD CENTRUM - Het Flevoziekenhuis organiseert maandag 16 april een informatieavond over de menopauze. Sprekers zijn de gynaecoloog Van Aken en internist Hes. De informatieavond start om 19.30 uur in het Auditorium, de zaal is open om 19.00 uur.


Vrouwen met overgangsklachten kunnen in het Menopauzecentrum van het ziekenhuis terecht voor onderzoek en behandeling van hun klachten. 80 procent van de vrouwen heeft last van de overgang, 20 procent van hen heeft zoveel klachten dat ze er wat aan wil doen.
De klachten worden veroorzaakt door veranderingen in de hormoonproductie. De hormoonbalans raakt verstoort en het lichaam protesteert. Meest bekende klachten zijn opvliegers en nachtzweten.

Polikliniek voor menopauze

Het Menopauzecentrum is een polikliniek speciaal voor vrouwen met overgangsklachten. De spreekuren worden gehouden door een gespecialiseerde menopauzeverpleegkundige. Zij geeft informatie en advies over de voor- en nadelen van de verschillende behandelmethoden. Het team bestaat verder uit een gynaecoloog en een internist.
Meer informatie: polikliniek gynaecologie, 036-8688700. Aanmelden: mip@flevoziekenhuis.nl.