Informatieavond over insulinepomp voor kinderen

12 november 2008 08:00

ALMERE - De Diabetesvereniging Nederland (DVN) organiseert woensdagavond 12 november een 'regionale pompinformatieavond'. Op deze avond geeft het kinderdiabetesteam van het Flevoziekenhuis informatie over het gebruik van een insulinepomp bij kinderen.


Voor kinderen met diabetes kan een insulinepomp een belangrijke verbetering van de kwaliteit van leven betekenen. Belangrijkste voordeel is dat het insuline spuiten tot het verleden behoort. Ook is de toegediende hoeveelheid insuline beter afgestemd op de benodigde hoeveelheid insuline. Voor kind én ouders is dit een enorme vermindering van de dagelijkse zorg.
Toch is het gebruik van een insulinepomp nog met de nodige vragen omgeven. Reden voor DVN een regionale voorlichtingsavond te organiseren. Het kinderdiabetesteam van het Flevoziekenhuis is gevraagd de voorlichting te verzorgen. Het Flevoziekenhuis is officieel erkend als expertisecentrum als het gaat over kinderen en diabetes. Het team heeft ruime ervaring met de insulinepomp, ook bij zeer jonge kinderen.
De avond vindt plaats in het auditorium in het Flevoziekenhuis. Iedereen is welkom vanaf 17.00 uur. Broodjes en soep staan klaar. De bijeenkomst duurt tot 20.15. opgeven kan bij Miriam Silanoe, msilanoe@flevoziekenhuis.nl.