Informatiebijeenkomst Persoonsgebonden Budget (PGB)

11 maart 2009 08:00

STAD CENTRUM - Steunpunt Mantelzorg Almere organiseert donderdag 12 maart voor mantelzorgers een themabijeenkomst Persoonsgebonden Budget.


Als iemand zorg nodig heeft, kan hij of zij in plaats van zorg in natura ook kiezen voor een Persoonsgebonden Budget (PGB). Met een PGB kan iemand zelf de zorg regelen als hij of zij door lichamelijk of psychische klachten thuis hulp nodig heeft. De PGB-houder bepaalt zelf wie er komt, hoe vaak, op welke manier en op welke tijden.
Tijdens de bijeenkomst komen de voor- en/of nadelen van een PGB ter sprake. Een consulent van MEE IJsseloevers zal ingaan op het aanvragen en de procedure van een PGB. Iedereen die voor een chronisch zieke of gehandicapte naaste zorg is van harte welkom op deze informatieve themabijeenkomst.
De bijeenkomst vindt plaats van 19.30 - 21.30 uur (binnenlopen vanaf 19.00 uur). Locatie is Wagenmakerbaan 43, 4e etage in Almere Stad. Deze locatie ligt vlakbij bushalte De Passage en is dus goed bereikbaar. Er zijn geen kosten aan de avond verbonden en aanmelden is niet nodig.