Informatiedag 'Uit het leven gegrepen'Première bijzondere fototentoonstelling in bibliotheek Stad

02 november 2011 06:00

STAD CENTRUM - Yarden Vereniging Flevoland organiseert zaterdag 5 november in samenwerking met de Nieuwe Bibliotheek Almere-Stad, de informatiedag ‘Uit het leven gegrepen’. Om 10.30 uur wordt tevens officieel de bijbehorende fototentoonstelling geopend die een maand lang in de bibliotheek is te zien. Fotografen Kirsten Groeneveld en Pauli Langbein hebben in opdracht van Yarden een bijzondere fotoserie gemaakt die uit het leven is gegrepen.


Yarden Vereniging wil met haar informatiebijeenkomsten de dood bespreekbaar maken en mensen laten denken over hun eigen levenseinde. In dat kader organiseert Yarden Vereniging Flevoland in samenwerking met de Nieuwe Bibliotheek Almere-Stad, deze informatiedag ‘Uit het leven gegrepen’. Tussen 11.00 en 16.00 uur is een informatiemarkt waar diverse standhouders informatie geven over alles wat betrekking heeft op het levenseinde. November is de maand van de spiritualiteit en de informatiedag en bijbehorende fototentoonstelling ‘Uit het leven gegrepen’ passen prima binnen dit thema.

Series foto's

De fototentoonstelling bestaat uit vier verschillende series foto’s, die alle een link hebben met afscheid en herinneringen. Belangstellenden zijn van harte uitgenodigd om deze inspirerende informatiedag te bezoeken. De fototentoonstelling blijft voor bezoekers van de bibliotheek gedurende de hele maand november te bezichtigen. De toegang is gratis.