Informatiemarkt over OostvaardersWold in Oostvaardersplassen

25 februari 2009 08:00

FLEVOLAND - De provincie Flevoland houdt op zaterdag 28 februari van 13.00 tot 16.00 uur een informatiemarkt over het OostvaardersWold in de Oostvaardersplassen. Deze markt is voor alle inwoners van Flevoland en anderen die interesse hebben in de ontwikkeling van dit nieuwe natuur- en recreatiegebied.


De Oostvaarderswoldmarkt vindt plaats bij het beheersgebouw van Staatsbosbeheer aan de Kitsweg 1 in Lelystad. De markt is bedoeld om te laten zien hoe het staat met de inrichting van het OostvaardersWold. OostvaardersWold is een robuuste ecologische verbinding tussen de Oostvaardersplassen en het Horsterwold bij Zeewolde. Momenteel ligt een ontwerp-structuurvisie ter inzage waarin de inrichting van dit nieuwe natuur- en recreatiegebied is uitgewerkt.

Natuurwandeling

Belangstellenden kunnen een natuurwandeling maken met een gids die uitleg geeft over de natuur die in het OostvaardersWold gaat ontstaan. Bezoekers wordt aangeraden om warme kleding en laarzen aan te doen. Verder is er warme chocolademelk en soep om op temperatuur te blijven.
Wie niet met eigen vervoer naar de OostvaardersWoldmarkt kan komen, kan gratis gebruik maken van pendelbussen. Deze rijden tussen 12.45 en 16.15 uur tussen NS-Station Lelystad Centrum en de OostvaardersWoldmarkt.
Samen werken aan nieuwe natuur en recreatie

OostvaardersWold is een project van de provincie Flevoland met de gemeenten Almere, Zeewolde en Lelystad, het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, Waterschap Zuiderzeeland en Staatsbosbeheer. Kijk voor meer informatie op www.flevoland.nl/oostvaarderswold.