Inge van Caspel wereldkampioen handboogschieten

04 augustus 2009 06:02

OGDEN - In de Amerikaanse stad Ogden is de Almeerse handboogschutter Inge van Caspel wereldkampioen geworden in de klasse Dames Junioren Compound.


In de finale won de Almeerse met 115 - 108 van haar Russische tegenstandster Ekaterina Korobeynikova. Van Caspel, die in de VS haar 18-jarige verjaardag heeft gevierd, is hiermee de eerste Nederlandse die bij de junioren wereldkampioen wordt. De handboogschutter is bezig met een sterk seizoen. Eerder dit jaar schoot zij diverse Europese Records en in Baarschot werd zij Nederlands Kampioen Senioren. Ze richt nu haar pijlen op het WK Senioren dat begin september in Ulsan Korea plaatsvindt.
Definitieve selectie moet nog plaatsvinden maar Van Caspel verwacht geen problemen na dit resultaat.
In kader

Verslag van boogschutter Daisy Laan

Naast Inge van Caspel waren ook Marc Remie en Daisy Laan afgereisd naar Salt Lake City, Amerika, om deel te nemen aan het WK voor junioren. Daisy Laan maakte een verslag.
Inge is wereldkampioen! Ze is ons toppertje! Marc Remie heeft ook heel goed geschoten, hij is uiteindelijk tiende geworden. Bij mij ging het in het begin niet zo goed, maar met de teams zijn we goed teruggekomen en zevende geworden.
Wat ons allemaal vooral opvalt is dat Amerika gróót is. Niemand van ons is hiervoor een keer in Amerika geweest op de coaches na. We konden buiten de trainingen niet veel van de omgeving zien maar wat we hebben gezien was echt Amerikaans en ook echt heel leuk. We sliepen op een universiteit dus, dan heb je al gelijk een hele andere indruk. We werden heel gastvrij ontvangen.
Wat verder heel opvallend was hier, is dat de Koreanen bij de recurve-klasse overheersend waren in de open ronde. Toch konden ze verslagen worden bleek, ook door Rick van der Ven die uiteindelijk tweede is geworden. De Koreanen werden niet 1, 2 en 3 zoals het na de open ronde was.