Inheemse indianen openen Kwakoe op De Kemphaan

22 juli 2009 07:00

HOUT - Het Kwakoe Familie Festival Almere 2009 is 18 juli van start gegaan in op stadslandgoed De Kemphaan en zal er de aankomende twee weekenden worden voortgezet. Het festival is afgelopen zondag officieel geopend met een wandelmars naar Car'inya Campu van de oorspronkelijke inwoners van Suriname, de inheemse indianen. Bezoekers waren hier duidelijk van onder de indruk.


Zaterdag leek het erop dat Almere niet klaar was voor Kwakoe. Het festival was volop draaiende maar het publiek liet op zich wachten. Toch waren alle aanwezigen positief en was de sfeer gemoedelijk, passend voor het Kwakoe Familie Festival met Surinaamse roots.
Zondag was een beter vervolg en bleek Almere wel degelijk klaar te zijn voor Stichting Kwakoe On Tour. De officiële opening werd druk bezocht door een gemêleerd publiek. De organisatie was er positief over en het publiek eveneens. Voorzitter Henna Bendanon deed een toespraak en sprak lovend over de komst van het festival naar Almere. Ook loco-burgemeester Johanna Haanstra sprak in dezelfde toon en meldde dat ook Almere blij is met de komst van het Kwakoe Familie Festival. Burgemeester Annemarie Jorritsma kon door haar vakantie, naar Suriname nota bene, niet aanwezig zijn.

Veel te bieden

Het Kwakoe Familie Festival heeft bezoekers veel te bieden. Gasten als Jamal van de X-Factor, Ruben Heerenveen, Gerold Limon, de Faya Rythm Brassband, Black Joker, Pawanaband maakten de sfeer afgelopen weekend. Een klein 5 tegen 5-toernooi vond plaats op het sport- en spel-plaza. En behalve food- en non-foodkramen waren er ook heerlijke stoelmassages en mogelijkheid voor pedicure en manicure.
Wie dit weekend gemist heeft, is net als de bezoekers van de afgelopen dagen volgende week wederom van harte welkom. Stichting Kwakoe on tour is van 18 juli tot en met 2 augustus van 12.00 tot 22.00 uur te vinden op Stadslandgoed de Kemphaan aan het Kemphaanpad 8 in Almere Hout.
Meer informatie over het festival is te vinden op www.kwakoeontour.nl.