Initiatief Almeerse Schaatsvereniging Skatelessen in het stadscentrum

27 maart 2010 08:00

STAD CENTRUM - De Almeerse Schaats Vereniging (ASV) organiseert vanaf woensdagmiddag 24 maart iedere week van 16.00 tot 17.00 uur skatelessen in het centrum voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar.


Inschrijven kan voor zes lessen of voor twaalf lessen. De lessen worden gegeven op het plein achter het Apollo Hotel, aan de Koetsierbaan 2. De kinderen leren in deze lessen op een speelse manier de basisbeginselen van het skaten, maar ook remmen en vallen, zodat zij daarna veilig kunnen skaten. De eerste zes lessen lopen tot aan de meivakantie. De twaalf lessen lopen door tot aan de zomervakantie. De kosten voor zes lessen bedragen 30 euro en voor twaalf lessen 50 euro. Dit is inclusief de huur van skates en beschermingsmateriaal, zoals helm, knie-, pols- en elleboogbescherming. Wie zelfs skates heeft mag die gewoon meenemen. Tijdens de lessen is het dragen van een helm verplicht.
Aanmelden kan door een mail te sturen naar anton@asv-almere.nl of via 06-18828875. Meer informatie: www.asv-almere.nl/skeeleren. Vul daar het inschrijfformulier in.

Feestjes

Door ASV worden ook skatefeestjes gegeven. Leuk voor wie op een sportieve manier een verjaardag wilt vieren. Er wordt dan een leuke skateles gegeven met veel spelletjes afgestemd op het niveau van de kinderen. En er wordt afgesloten met een mini-elfstedentocht op de skates, met voor alle deelnemers een medaille.

Skeeler Event

Op zondag 30 mei vindt het Breijer Skeeler Event Almere op industrieterrein De Binderij plaats. Kinderen die meedoen met de eerste serie van zes lessen kunnen met korting meedoen aan de kidsrun op die dag. Dan kunnen de kinderen meedoen aan een echte wedstrijd.