Inloopavond verhoging busbaan Hospitaaldreef

23 januari 2010 09:47

STAD CENTRUM - De gemeente organiseert op maandag 1 februari een inloopavond voor geïnteresseerden over de verhoging van de busbaan aan de Hospitaaldreef.


Om de bereikbaarheid van het stadscentrum te verbeteren wordt de busbaan aan de Hospitaaldreef verhoogd, zodat bussen en ander verkeer elkaar ongelijkvloers kunnen kruisen. Deze verhoging vindt plaats vanaf het gebouw De Landdrost tot de kruising met de Oscarlaan in Filmwijk. De huidige busbaan belemmert momenteel de doorstroming van het autoverkeer vanaf de Hospitaaldreef.
De werkzaamheden starten medio april en zijn naar verwachting eind 2011 gereed. Met als resultaat, een betere doorstroming van het verkeer op de Hospitaaldreef en daarmee een betere bereikbaarheid van het centrum.
In welke fase welke werkzaamheden plaatsvinden en wat deze werkzaamheden voor direct omwonenden en verkeersgebruikers betekenen, wordt uitgelegd tijdens de inloopvavond die wordt gehouden in de Burgerzaal van het stadhuis van 19.00 tot 21.00 uur. Meer informatie is te lezen op www.almere.nl/verhogingbusbaan.