Inschrijfperiode Almere City Run verlengd

18 mei 2011 05:00

ALMERE – Lopers die de schoonheid en veelzijdigheid van Almere op een sportieve wijze willen ontdekken lopen mee met de Almere City Run op zondag 29 mei.


Honderden lopers uit Almere en daarbuiten hebben zich inmiddels ingeschreven en vanwege dit enthousiasme is de inschrijfperiode verlengd. Geïnteresseerden kunnen zich tot de wedstrijddag inschrijven. Het afwisselende parcours start op de Esplanade in Citymall Almere en brengt de lopers langs het Weerwater, natuur, het kasteel, het Vliegerpark en weer terug in het stadshart waar de finish op het forum is. Beginnende of gevorderde lopers mogen dit unieke hardloopfestijn niet missen. Er kan gekozen worden uit de afstanden 7 en 14 kilometer en de halve marathon van 21 kilometer. Voor basisschoolleerlingen is er de Kids First Kinderopvang Kids Run van 1.400 meter en leerlingen van het voorgezet onderwijs kunnen deelnemen aan de School Run van 7 kilometer. Voor lopers die liever in teamverband lopen is er de Avenu Business Run. Hierbij wordt samen met collega’s die goed begaanbare route afgelegd. Voor mensen die minder sportief zijn aangelegd is het kijken naar de atleten een waar schouwspel. Er is van alles te beleven op deze koopzondag in Citymall Almere: er is muziek, entertainment, een braderie en Kidscity is gratis geopend.
De organisatie nog steeds op zoek naar vrijwilligers die mee willen helpen om het evenement tot een succes te maken. Meer informatie, inschrijven voor één van de afstanden en opgeven als vrijwilliger kan via de website: www.almerecityrun.nl.