Inschrijven Almere City Run vanaf vandaag mogelijk

23 februari 2011 06:00

STAD CENTRUM - Op koopzondag 29 mei vindt opnieuw het hardloopfestijn van Almere plaats: de Almere City Run. Het afwisselende parcours loopt door het bruisende centrum, het Weerwater en door Almeerse natuur. Er zijn drie afstanden, te weten 7, 14 en 21 kilometer.


Voor de basisschoolleerlingen is er de Kids Run van ruim 1400 meter en scholieren van het voortgezet onderwijs kunnen deelnemen aan de School Run van 7 kilometer. Zowel de Kids Run als de School Run zijn zogenaamde sponsorlopen voor Stichting Opkikker. Deze Almeerse stichting regelt Opkikkerdagen voor gezinnen met langdurig zieke kinderen. Speciaal voor bedrijven is er de Business Run.

Goodiebag
Elke loper ontvangt na de run een medaille als mooie herinnering en een goedgevulde goodiebag. Natuurlijk zijn er voor de winnaars bekers en bokalen te winnen. Daarnaast maken de deelnemers van sponsorlopen kans op een helikoptervlucht. Extra leuk om mee te lopen dus! Inschrijven voor alle afstanden en runs kan tot 15 mei op www.almerecityrun.com. Daar is ook alle andere informatie te vinden om goed voorbereid van start te gaan.
Ook aan de toeschouwers van het hardloopevenement is gedacht: er is een gezellige braderie en alle winkels en horecagelegenheden zijn in Citymall Almere open. Zij kunnen dus hun eigen shopmarathon rennen, naast het aanmoedigen van de lopers.
Een groot evenement als Almere City Run bestaat alleen met de inzet van vrijwilligers en bijdrages van sponsors. Wilt u meehelpen of financiële ondersteuning bieden, meld u dan aan op www.almerecityrun.com.