Inschrijving Start to Run geopend

24 augustus 2011 05:00

SPORTPARK FANNY BLANKERS-KOEN - Ook in het najaar van 2011 is het mogelijk deel te nemen aan de Start to Run-trainingen van atletiekvereniging Almere ’81. Zaterdag 10 september gaan ze van start.


Start to Run wordt gegeven op ruim 120 verschillende locaties verspreid over Nederland. Op zes zaterdagochtenden om 09.30 uur krijgt de deelnemer training van een gekwalificeerde trainer. De trainers geven een goede basis met zowel theorie- als praktijkoefeningen. In zes weken wordt toegewerkt naar minimaal drie kilometer aan één stuk hardlopen. ‘Ik wist niet dat ik dit in me had' is een veelgehoorde reactie van deelnemers.
Iedere zaterdag training is er ruimte voor theorie-items zoals gezonde voeding, juiste kleding en goed schoeisel. Iedereen ontvangt een functioneel hardloopshirt, het Start to Run-magazine en drie edities van Runnersworld magazine. Bovendien is men vier maanden lang gratis lid van de Atletiekunie en is men verzekerd tijdens de trainingen. De cursus wordt afgesloten met een testloop over ongeveer drie kilometer.

Running Coach

Speciaal voor Start to Run is er een ‘Running Coach’ ontwikkeld. Bij inschrijving voor de Start to Run-clinics is het mogelijk de Start to Run Running Coach (eventueel met MP3-speler) extra te bestellen. Het schema loopt parallel aan de Start to Run-clinics. De Running Coach is bedoeld als ondersteuning tijdens de huiswerktrainingen.
Personal trainer bij deze trainingen is Renate Wennemars. De Start to Run-Running Coach is uitsluitend bij Start to Run te bestellen.
Op www.starttorun.nl en www.almere81.nl is alle informatie te vinden.