Intercultureel smulfeest in Avanti

08 april 2009 10:21

HAVEN CENTRUM - Ter afsluiting van de derde cursus 'Kook Multi-Culti' organiseert Avanti op woensdag 22 april een interculturele avond met open buffet en een kennismaking met de cultuur en muziek van de Uyghuren.


Avanti wil een bijdrage leveren aan het vergroten van kennis en het verkleinen van de kloof tussen de diverse bevolkingsgroepen van Almere en biedt hiertoe onder andere twee keer per jaar een 'kook multi-culti cursus' aan. De cursus biedt Nederlanders de mogelijkheid aan om kennis te maken met de eetgewoonten van andere landen en is een uitgelezen kans tot kennismaking met de verschillende culturen die Almere rijk is.
Na reeds drie succesvolle cursussen is al kennis gemaakt met kookkunsten uit: Irak, Marokko, de Nederlandse Antillen, Frankrijk, Afghanistan, Israël, Turkije, Iran, Somalië en Suriname.
De Uyghuren zijn een volk met een lange geschiedenis. De eerste contacten tussen Uyghuren en Europeanen dateren uit de tijd van de beroemde zijderoute. Langs dit traject werden handel, cultuur en religie uitgewisseld. Het land van de Uyghuren, genaamd Uyghurie heeft bestaan tot het jaar 1949, waarna het land onder bezetting is genomen door China.
Nu wordt alles in het werk gesteld om het Uyghurese cultuurgoed te behouden hetgeen een integraal deel uitmaakt van de wereldbeschaving. De avond begint om 19.00 uur. Graag voor donderdag 16 april aanmelden via Avanti: 036-5470380 of per e-mail: info@avanti-almere.nl. Avanti is te vinden aan de Kerkgracht 4 te Almere Haven.