International Almere naar Zuiderzeemuseum

21 april 2010 07:00

ALMERE - International Almere heeft samen met WTCAA afgelopen zaterdag een dagje uit georganiseerd voor internationale Almeerders naar het Zuiderzeemuseum. "Het was prachtig weer en alle kinderen hebben enorm genoten van dit gezamenlijke uitstapje", zegt Melanie Hill, een van de aanwezigen.


International Almere is een Engelstalige organisatie uit Almere die onder meer als doel heeft Engels- en anderstaligen in contact te brengen met belangrijke sociale netwerken in Almere. Hill: "We waren met ongeveer veertig mensen. Veel Almeerse inwoners kwamen met hun kinderen. Het blijft natuurlijk een heel unieke situatie als je als niet-Nederlander in zo'n moderne Nederlandse stad als Almere woont. Het is daarom des te belangrijker om gelijkgestemden te ontmoeten."
Ook het WTCAA vindt het belangrijk dat deze niet-Nederlanders en expats hun weg vinden in Almere en Flevoland. Mede dankzij het mooie weer genoten alle deelnemers zaterdag van het tochtje naar het Zuiderzeemuseum en een gezamenlijke picknick. Hill, lachend: "Zonnebrand had ik niet bij me. Mijn dochtertje kreeg een verbrande neus."