Internationale dag voor de Vrede in Haven

17 september 2008 07:00

ALMERE - Centrum De Goede Rede aan de Kerkgracht 60 in Almere Haven is zondagmiddag 21 september de locatie voor een groot multicultureel vredesevenement op de Internationale dag voor de Vrede.


De rabbi, de pandit en de monnik; ze zijn allemaal vertegenwoordigd op deze uitzonderlijke Internationale dag voor de Vrede die de Verbindings- Stichting Zonneglossis nu voor de tweede keer heeft georganiseerd.
Geestelijken van de joden, moslims, hindoes, christenen, soefia's, spiritisten, boeddhisten en mensen die alleen in zichzelf of in de natuur geloven, komen die dag van 13.00 uur tot ongeveer 18.00 uur bij elkaar. In zeven minuten laten ze hun universele boodschap van vrede horen. De dag wordt omlijst door heel veel optredens en muziek van populair tot klassiek.
Zie iemand een echte Derwish dansen, of een ballerina met een jurk van tien meter stof die een schitterende vredesdans laat zien. Er is een workshop universele dansen voor de vrede en een demonstratie van het mediumschap. Bezoekers kunnen het 'vredes-groeitapijt' overlopen met de gedachte aan vrede en muziek van de Sikhs gemeenschap beluisteren.
Het gehele programma is in te zien op de website van de Mondiale Verbindings- Stichting Zonneglossis: www.zonneglossis.tk.