Internationale Vrouwendag in het teken van vrouwen en economische zelfstandigheid

29 februari 2012 06:00

ALMERE - Donderdag 8 maart 2012 is het Internationale Vrouwendag. In Almere wordt uitgebreid aandacht besteed aan deze dag door De Schoor in samenwerking met Bureau Gelijke Behandeling Flevoland, Participatieteam Almere en Avanti - stedelijk platform diversiteit.


Dit jaar is gekozen voor het thema Vrouwen en Economische Zelfstandigheid. In buurtcentrum Cobra aan de Hildo Kropstraat 8 in Tussen de Vaarten is van 9.30 tot 15.30 uur een dagprogramma met workshops en een informatiemarkt rond het thema. Vrouwen kunnen workshops volgen en informatie krijgen over de mogelijkheden die er zijn om economische zelfstandigheid te vergroten. De dag wordt geopend door burgemeester Jorritsma en aansluitend geeft Tweede Kamerlid Lea Bouwmeester haar visie over vrouwen en economische zelfstandigheid.
Vrouwen krijgen de gelegenheid om door middel van workshops kennis te maken met social media, persoonlijke styling en solliciteren. Verder is er informatie over omgaan met geld door middel van een geldspel. De Kamer van Koophandel is aanwezig met een workshop voor aankomende ZZP’ers. Van 11.30 tot 12.30 uur en van 13.00 tot 15.30 uur is het mogelijk de workshop te volgen. De toegang is gratis.
De meiden van Halal zorgen voor de vrolijke noot. Voor meer informatie: www.deschoor.nl of neem contact op met Sadia el Benhaji, Elbenhaji@deschoor.nl 06-42741976 of bij Lida Dijkman, dijkman@deschoor.nl, 06-29556173.

Debat

Eind van de middag, van 16.30 tot 18.30 uur, is er bij boekhandel Selexyz Scheltema aan de Corridor 6 een debat georganiseerd door Avanti over economische zelfstandigheid. Iedereen kan dan meepraten over de rol van de politiek, werk en kinderopvang, het bestaan als ZZP’er en de toekomstdromen van jongeren.
Na afloop is er een borrel en een hapje. De toegang is gratis. Meer informatie is verkrijgbaar via aschautt@avanti-almere.nl en www.avanti-almere.nl.