Introductie bij Ford-dealer Schurer-Kamphuis Ford Mondeo ECOnetic met groen A-label

22 oktober 2008 07:00

ALMERE - De vorig jaar geïntroduceerde Ford Mondeo heeft zich in Nederland inmiddels genesteld aan de kop van zijn marktsegment. Recent heeft Ford het modelaanbod uitgebreid met de nieuwe Ford Mondeo ECOnetic. Met deze ultrazuinige Mondeo, die sinds kort bij Ford-dealer Schurer-Kamphuis in de showroom staat, gaat Ford nog een stap verder op het gebied van brandstofverbruik en milieuvriendelijkheid.


Tom Lodder van Ford-dealer Schurer-Kamphuis is blij met de komst van de Ford Mondeo ECOnetic: "Deze nieuwe Mondeo kent een zeer lage CO2-uitstoot en een erg gunstig brandstofverbruik van 5,2 liter per 100 kilometer. Hij is voorzien van het groene A-label en toont hiermee Ford's betrokkenheid bij de huidige klimaatverandering en milieuproblematiek."
De Ford ECOnetic-lijn is een reeks modellen van Ford met een extra laag brandstofverbruik met als gevolg een nóg lagere CO2 -uitstoot. Deze extra gunstige cijfers worden gerealiseerd door de bestaande en beproefde dieseltechnologie te combineren met slimme maatregelen. De Ford Mondeo is de tweede Ford die als ECOnetic op de markt wordt gebracht. Begin dit jaar is de Focus ECOnetic (115 gram CO2 per kilometer) geïntroduceerd en begin 2009 volgt de Ford Fiesta ECOnetic met een ultralage CO2 -uitstoot van slechts 98 gram per kilometer. De Mondeo ECOnetic is gebaseerd op de Trend-versie met de 115 pk sterke 2.0 TDCi-motor, gekoppeld aan een handgeschakelde zesversnellingsbak. De nieuwste Mondeo-uitvoering is leverbaar als vijfdeurs sedan en als Wagon.

Maatregelen

Met het oogmerk het brandstofverbruik van de Mondeo ECOnetic verder terug te dringen is een aantal maatregelen getroffen. Zo is de 2.0 Duratorq TDCi 115 pk DPF Econetic-motor aangepast voor optimaal brandstofverbruik. Bovendien is de grille aan de boven- en onderzijde gedeeltelijk dicht voor een lagere luchtweerstand en is de vijfdeurs-versie voorzien van een in carrosseriekleur gespoten achterspoiler. Voor een lagere luchtweerstand is de Mondeo ECOnetic uitgerust met een verlaagd onderstel en zijn er banden met een lage rolweerstand gemonteerd. De wrijving is afgenomen omdat gebruik wordt gemaakt van een nieuw ontwikkelde transmissieolie met een lagere viscositeit. Ook is het dashboard voorzien van een indicator die het meest gunstige schakelmoment aangeeft.
Al deze wijzigingen hebben als resultaat dat de ECOnetic-versie van de Mondeo een CO2-uitstoot heeft van slechts 139 gram. Bovendien is het verbruik teruggedrongen tot 5,2 liter per 100 kilometer.
Rijdynamiek

Tom Lodder van Ford-dealer Schurer-Kampuis: "Ford-modellen staan bekend om hun rijdynamiek, terwijl het kinetic Design bepalend is voor de vormgeving van de nieuwste Fords. Met de ECOnetic-modelreeks voegt Ford een extra dimensie toe aan haar betrokkenheid bij het leveren van een actieve bijdrage aan het terugdringen van CO2-emissies. Dat een relatief groot model als de Mondeo met krachtige motorisering in aanmerking komt voor het groene A-label is een bewijs van het hoogstaande technologische niveau van de Mondeo ECOnetic."
Prijzen

De Ford Mondeo ECOnetic is per direct te bestellen bij Ford-dealer Schurer-Kamphuis en is in de Trend-uitvoering leverbaar als Wagon en vijfdeurs hatchback. De Ford Mondeo ECOnetic 5-deurs kost € 30.900,-, de Wagon-uitvoering is er vanaf € 32.300,- inclusief BTW en BPM.