Introductie van KiKabrood

17 september 2008 07:00

ALMERE - Onlangs vond in het Emma kinderziekenhuis AMC in Amsterdam de officiële introductie van het KiKabrood plaats. Het brood is speciaal ontwikkeld door Bakels Senior in Weesp voor en met KiKa (stichting kinderen kankervrij). De nieuwe broodsoort is gevuld met onder meer cranberry's en rozijnen.


Op de afdeling kinderoncologie werden patientjes tijdens hun speelmorgen verrast door een niet alledaagse activiteit. Er lagen plakken KiKabrooddeeg klaar om vormpjes uit te steken, broodjes van te maken en te bakken. Ook waren er gebakken Kikabrood-beren die op creatieve wijze versierd konden worden.
Naast de proefbakkers van Bakels waren ook Miss Nederland Melissa Sneekes en acteur John Jones (beiden ambassadeur van KiKa) aanwezig om de kinderen te assisteren bij het maken van hun creaties.
Na afloop van de baksessie werd, in de geur van versgebakken KiKabrood, het eerste KiKabrood en een mooi ingelijste campagneposter overhandigd aan prof. dr. Huib Caron, kinderoncoloog.
De introductiedag van het KiKabrood eindigde in Bussum. Op de wekelijkse markt kon ook de consument kennis maken met Kikabrood, het winkelend publiek kon van de broodjes proeven en gaf aan niet te kunnen wachten tot het bij de bakkers in de winkel ligt, eind september.
Het brood zal in toenemende mate verkrijgbaar zijn bij de bakkers van Nederland, dus ook in Almere. Per brood wordt 40 cent afgedragen aan KiKa, en per zak bolletjes (zes stuks) wordt 20 cent afgedragen.