Introductiecursus meditatie

03 september 2008 07:45

ALMERE - Meditatie is zowel het proces van het tot rust brengen van lichaam, emoties en denken als de staat van 'zijn' die hierdoor wordt bereikt. In een tien weken durende cursus meditatie vanaf dinsdag 9 september van 20.00 tot 22.00 uur wordt gewerkt met verschillende meditatievormen, zodat deelnemers zelf kunnen ervaren wat wel en niet past.


Als lichaam in rust is en emoties en gedachten verstild zijn, bestaat nog steeds. Dit is de staat van meditatie, de staat van 'zijn'.
Een mens is meer dan zijn lichaam, emoties en gedachten. Een mens is ook die prachtige stralende kern, die niet altijd even zichtbaar naar voren komt. Vrijwel iedereen die zich op het spirituele pad of het pad van persoonlijke ontwikkeling begeeft/bevindt, zal het belang van thuiskomen in zichzelf, het vinden van dat stralende innerlijke Zelf herkennen.
De manier van 'thuiskomen' is een grote uitdaging waarmee vrijwel iedereen worstelt. Meditatie kan heel andere wegen inhouden dan in een lastige houding 'stilzitten en niets doen/denken'… Er is daarom niemand die 'niet' kan leren mediteren.
De cursus wordt gegeven in het Filmwijkcentrum aan het Walt Disneyplantsoen 76/78 in Filmwijk. Voor meer informatie: www.SoulNature.nl, 036-5240837 of Cudamanim, 036-5320901.