IRA-terrorist spreekt gelovigen toe

16 september 2009 07:35

FILMWIJK - De gelovigen van de Pinkstergemeente Almere openden het nieuwe seizoen met een wel heel bijzondere gastspreker: de voormalig IRA-terrorist Michael McNamee sprak tijdens bijeenkomsten aan de Buñuellaan.


McNamee is bekeerd en heeft negen jaar lang in Portugal een Bijbelschool opgezet. Inmiddels woont hij in België waar hij twee jaar geleden Convoy of Hope Europe heeft opgericht. Dit is een Christelijke hulporganisatie. Michael is al zo'n dertig jaar zendeling, en verantwoordelijk voor het stichten van gemeentes in diverse plaatsen in Europa. De ex-terrorist bleek een humoristisch spreker die de gelovigen op enthousiaste manier vertelde dat God veel om Almere geeft.
Daarnaast gaf Michael McNamee aan dat iedereen een eigenschap heeft om andere mensen te helpen, en dat we deze moeten gebruiken. Niemand is nutteloos.
Michael McNamee illustreerde zijn preken met talrijke verhalen uit zijn verleden als IRA-terrorist en daarna als evangelist. Soms waren de verhalen serieus, maar werden toch op zo'n manier gebracht dat er regelmatig hartelijk werd gelachen.
Komend voorjaar rond 26 juni zal Michael McNamee naar verwachting weer terugkomen met een team van Convoy of Hope en samen met de Pinkstergemeente Almere een campagne zal organiseren om Almere te bereiken met het evangelie. middels praktische hulp voor de inwoners.