Irma van der Mee blij met nieuwe uitbater Kip & Ei Dubbel-Op

11 juni 2021 09:30

Door Berlinda Hendrikse

ALMERE HOUT - Na bijna 30 jaar in de horeca gewerkt te hebben, stoppen Arie en Irma van der Mee met hun restaurant Dubbel-Op. De horecagelegenheid op Stadslandgoed De Kemphaan zal niet verdwijnen, er is inmiddels een nieuwe uitbater gevonden. Wanneer het restaurant weer opengaat, is nog niet bekend.

Bijna 30 jaar werkten Irma van der Mee en haar man Arie in de horeca. Hun restaurant Kip & Ei Dubbel-Op begon ooit als pannenkoekenhuis en zat sinds 2012 op De Kemphaan in Almere. "We hebben zoveel mooie herinneringen," vertelt Irma van der Mee.

Mooie kans

Toch besloot het ondernemers-echtpaar dit jaar om het contract te beëindigen. "Het kwam niet zozeer door de coronacrisis, al speelde dat natuurlijk wel mee. Maar wat de doorslag gaf was ook onze leeftijd. Als we zouden bijtekenen, is dat voor vijf jaar en dan zijn we 65 en 69, dat werd ons te gek. Bovendien kwam er een mooie kans voorbij om in het oosten van het land de nieuwe beheerders te worden van Landgoed Den Berg in Dalfsen, Overijssel. De keus was toen snel gemaakt. We zitten hier inmiddels prachtig en genieten nu al van de rust en de mooie omgeving."

Nieuwe uitbater

Toen bekend werd dat Irma en Arie van der Mee zouden stoppen met Dubbel-Op, waren er vijf gegadigden om de nieuwe uitbater te worden van de horecazaak. Uiteindelijk is Riemer Wierda degene die de horecazaak gaat overnemen. "We zijn ontzettend blij met deze keus," vertelt een opgeluchte Van der Mee . "De vrouw van Riemer beheert al jaren de natuurcamping op De Kemphaan, dus ze kennen De Kemphaan al goed, dat zal de gasten alleen maar ten goede komen."

Herinneringen

Irma van der Mee kijkt met heel veel plezier terug op haar jaren in Almere. "Pas nu we een beetje rust hebben, komen alle mooie herinneringen terug. We hebben zoveel meegemaakt, het was soms zwaar, maar we hebben ook samen met onze gasten en ons personeel heel veel mooie jaren gekend. Gelukkig is al ons personeel aan het werk kunnen blijven. Een deel ervan heeft een nieuwe baan gevonden en een ander deel gaat met de nieuwe eigenaar van het restaurant verder."

Opening

Op 15 juni is de officiële overdracht van Kip & Ei Dubbel-Op. De nieuwe uitbater gaat eerst wat aanpassingen aan de horecagelegenheid verrichten, daarna wordt het restaurant op De Kemphaan weer geopend voor publiek.