Is er meer? Ontdek het zelf tijdens de Alpha-cursus!

25 januari 2012 06:00

ALMERE - Deze week wordt in heel Nederland aandacht besteed aan de Alpha-cursus. Ook in Almere zien we de opvallende blauwe borden langs de dreven met de prikkelende vraag: 'Is er meer?' Alpha is een basiscursus over het christelijk geloof waarin alle vragen mogen worden gesteld.


Het is een concept dat aanslaat want inmiddels hebben 195.000 Nederlanders een Alpha-cursus gedaan. De cursus is in Londen ontwikkeld maar wordt over de gehele wereld gegeven. Veel mensen hebben vragen over zingeving en geloof. Er moet toch meer zijn, is er een God? Waar gaat het geloof werkelijk over? Op een open manier wordt daar over gesproken. Alpha is vrijblijvend en je hoeft dus niet gelovig te zijn om mee te doen. De circa tien avonden zijn heel ontspannen en beginnen met een maaltijd. Dit jaar zijn er meerdere cursussen in Almere.
Almeerders die dit aanspreekt kunnen voor meer informatie, startdata en ervaringen terecht op de website www.alphacursusalmere.nl. Of ga voor algemene informatie naar www.alpha-cursus.nl.