Isabella Collé sport in Olympisch Stadion mee

01 oktober 2008 07:00

ALMERE - De 11-jarige Isabella Collé uit Almere heeft afgelopen week in Olympisch Stadion mee gesport tijdens de open dag van de Johan Cruyff Foundation. "Helemaal super", zegt Isabella enthousiast.


De open dag stond volgens de Johan Cruyff Foundation "in het teken van sport, bewustwording, integratie, maar bovenal plezier!" Kinderen met en zonder beperking kregen de mogelijkheid om samen te sporten en te spelen. Er is onder meer judo, atletiek, rolstoelhockey en -basketbal, paardrijden, zitvolleybal en golf. Ook Isabella uit Almere deed er aan mee. Haar moeder, Annemarie vertelt: "Mijn dochter is slechthorend en longpatiënte. Zo'n dag als deze is natuurlijk fantastisch voor haar en haar klasgenoten van de Prof. H. Burgerschool uit Amsterdam."
Isabella zit normaal nooit in een rolstoel, maar rolstoelhockeyen vond zij een leuke ervaring. "Als ik mijn stick op de grond zette, kon ik heel snel rond draaien." Ze kreeg bovendien een mooi polsbandje van de organisatie, een fles water en een oranje Johan Cruyff Foundation-medaille. "Helemaal super!", zegt het Almeerse meisje enthousiast.