Isola Domenica Almere open voor publiekKijkje nemen op de bouwplaats

10 juni 2009 07:00

NOORDERPLASSEN-WEST - Tijdens de dag van de bouw kwamen afgelopen zaterdag nieuwsgierige Almeerders een kijkje nemen bij Isola Domenica, een bouwplaats in Noorderplassen-West waar twintig luxe villa's verrijzen.


Afgelopen jaar pakten meer dan 110.000 mensen de kans om van dichtbij één van de honderden bouwprojecten te bekijken. In totaal waren er dit jaar 250 locaties geopend, waaronder de bouwplaats van Isola Domenica in Almere. Iedereen die om wat voor reden dan ook interesse had in de bouw of in dit Almeerse project, kon een kijkje nemen.
Isola Domenica is een eiland in het plan Noorderplassen-West met twintig luxe halfvrijstaande en vrijstaande villa's gebouwd. Het ontwerp is van Schippers Architecten uit Den Haag. Koopmans bouwt het project in opdracht van Zondag Projectontwikkeling uit Rhenen. De bouw startte in september vorig jaar en de eerste woningen worden medio dit jaar opgeleverd.

Reeks eilanden

Isola Domenica maakt deel uit van een reeks eilanden in een brede waterzone in het plan Noorderplassen-West in Almere. Het eiland is vanuit het 'vasteland' ontsloten door een brug. Het nabijgelegen zonne-eiland in de Noorderplassen draagt bij aan energiebesparing voor alle twintig woningen op Isola Domenica. Het warme water voor de stadsverwarming wordt deels verwarmd door de zonnecollectoren op dit zonne-eiland.