Italiaanse ingrediënten in 'Wie is de Chef?'

15 oktober 2008 07:00

ALMERE - Drie hobbykoks en één chefkok vormen dagelijks de ingrediënten van het tv-programma 'Wie is de Chef?' van RTL5. Elke dag staat een andere kookgek in de keuken om de andere drie koks een onvergetelijk diner te serveren. Eén van de koks die volgende week in het programma te zien is, is een Almeerse die haar inkopen bij deed bij de Italiaanse delicatessenzaak Giardino di Pasta.


De filmploeg van het programma kwam in winkel aan het Stationsplein filmen. "Het zou in een kwartiertje gedaan zijn", zegt eigenaar Eduardo Koolhaas, "maar het moest een paar keer over. Ik heb de kok van alles verteld over de gerechten die we hebben, de manier van werken die wij hanteren en dat wij ook aan conceptontwikkeling doen. Want veel van de gerechten die we verkopen, hebben we zelf bedacht."
Eduardo mag van het programma helaas niet veel vertellen over de mogelijke chefkok uit Almere. "Ze is voor ons in elk geval geen onbekende!", lacht Eduardo. Dat het gerecht dat ze zal klaarmaken voor het tv-programma Italiaans is, moge duidelijk zijn. Maar wat kocht de (chef)kok zoal bij de traiteur? "Ook dat mag ik niet zeggen, dan verklap ik teveel over het programma. Maar het wordt in ieder geval uitgezonden op dinsdag 21 oktober om 19.00 uur op RTL5."