IVN Almere organiseert een NatuurcursusHoe ziet de natuur vlakbij huis eruit?

13 augustus 2009 07:00

ALMERE - Almeerders die altijd al hebben willen weten hoe paddenstoelen groeien, hoe de bomen en struiken de winter overleven, hoe Flevoland ontstaan is en hoe ze een vos herkennen, krijgen via de Natuurcursus van het IVN Almere antwoord.


De Natuurcursus in een basiscursus Natuurkennis die het IVN afdeling Almere organiseert. Dit is een zelfstandige tak van de Vereniging voor Natuur- en Milieu-educatie. In tien bijeenkomsten wordt veel informatie over de natuur gegeven door deskundige IVN-gidsen en docenten, die deelnemers wegwijs maken in de natuur in en rond Almere. De tien bijeenkomsten bestaan uit vijf avonden en vijf excursies waarin tien verschillende onderwerpen aan bod komen. Zo worden onder andere het ontstaan van Flevoland, bomen en struiken in herfst en winter, sporen, vogels en paddenstoelen uitgebreid behandeld. De avonden bestaan uit een mix van beleven, ontdekken en theorie.
De cursusavonden vinden plaats in het Eksternest, Kemphaanstraat 1, in de excursies worden verschillende natuurgebieden in en rond Almere bezocht.
De Natuurcursus start 15 september. Meer informatie over de kosten en aanmelden kan bij Alice: 036 5310975 of via cursus@ivnalmere.nl of bekijk de folder op de website www.ivnalmere.nl.