Jamy Westerveld finalist in derde voorronde Jazz Below the Sea Talent Award

17 april 2010 07:00

HAVEN - Zo'n zestig man publiek genoten vrijdagavond 9 april van een ouderwets avondje jazz in Grand Café De Havenkom in Almere Haven, waar vier bands het tegen elkaar opnamen. Winnaar van de derde en laatste voorronde van het Jazz Below the Sea Talent Award werd de 14-jarige Jamy Westerveld.


Jamy zag er het meest tegenop zich voor te stellen aan het publiek. "Maar zodra ik de dwarsfluit aan mijn mond breng, zijn de zenuwen verdwenen." Jamy speelde samen met bassist Lucas, pianist Jorrit en de pas 14-jarige drummer Jules de pannen van het dak. Vooral de vertolking van Duke of Iron van jazzgigant Sonny Rollins spetterde de zaal in. Ook het swingende nummer 'Worksong' van Cannonball Adderley spetterde. Het optreden van Jamy en haar band had overigens enkele minuten vertraging, toen drummer Jules besefte dat hij zijn set drumstokken in de haast thuis had gelaten. Niet alleen de drummer had zo zijn eigen verhaal tijdens de avond. Bassist Lucas verklaarde na afloop van het optreden dat hij er tijdens het laatste nummer achter kwam dat hij de achterklep van zijn auto, die vlak voor het café stond, open had laten staan.
Na afloop gaf presentator Kees Tak winnaar Jamy Westerveld een mooi compliment. "Heerlijk improviserend en dat zingen door de fluit was werkelijk geweldig. Je bent bovendien ontzettend ontwapenend, en je speelt met het publiek. Ga vooral door met fluiten."
Op 28 mei is de finale tussen de drie finalisten Shannon Sarracco, Fajari Thenu en Jamy Westerveld. De winnaar mag op 19 juni optreden op het hoofdpodium van het Jazz Below the Sea Festival.