Jamy Westerveld winnaar Jazz Below The Sea Talent Award

05 juni 2010 09:29

HAVEN - De 14-jarige dwarsfluitiste Jamy Westerveld won vrijdagavond in grand café De Havenkom de finale van de Jazz Below The Sea Talent Award. Samen met bassist Lucas Suringar, pianist Jorrit Elsinga en de ook pas 14-jarige Jules Monen, een kei van een drummer.


Jamy speelt bebop jazz in een eigentijds jasje. Haar grote voorbeelden zijn Charlie Parker, Dizzy Gillespie, Chet Baker, Thelonious Monk en Herbie Hancock. En ze hoopt ooit een keer te mogen spelen met die beroemde jazzman 'met dat muzikale broodje aan zijn mond': Toots Thielemans. "Maar er zullen meer mensen zijn die deze wens hebben", beseft Jamy. Ze heeft nog een andere, meer algemene wens en dat is beroemd worden.
De drukbezochte finale in grand café De Havenkom werd geopend door Fajari Bertels-Thenu. Zij stond deze keer met een volledige band op het podium en bewees dat ook dan haar stem en repertoire overeind blijven. De avond werd afgesloten door Shannon Sarracco. Hij speelde een mooi repertoire van luisterliedjes en Latin songs. Toen jurylid Lils Mackintosh - jazz-zangeres en winnares van een Edison - hem uitdaagde om een blues ten gehore te brengen wist hij echter ook die met veel overtuiging te brengen.
Om 00.15 uur brak een luid gejuich los toen presentator Kees Tak Jamy tot winnaar uitriep. Als toegift speelde de band Worksong, St. Thomas en ook nog een beatbox-versie van de tune van Sesamstraat. Het toetje moet echter nog komen: een optreden op het Jazz Below The Sea festival op zaterdag 19 juni.