Jeu de Boulesclub houdt vooralsnog onderkomen

10 december 2008 08:00

ALMERE - De Jeu de Boulesclub Almere blijft voorlopig gevestigd op het Klein Brandt Sportpark in Stad. Dat heeft een vertegenwoordiger van de gemeente toegezegd aan voorzitter Wim Polak.


De vereniging zit uitbreiding van hockeyvelden of woningbouw in de weg. Het stoort de vereniging dat vanuit het stadhuis nooit duidelijkheid is gekomen. De vereniging groeit de laatste jaren dankzij diverse cursussen. Daardoor is tijdens de wedstrijddagen de kantine vaak te klein. "De vereniging heeft ambitieuze plannen", zegt voorzitter Wim Polak. "Maar door het slechte beleid van de gemeente, kunnen we niet voor- of achteruit. We staan in de startblokken om sponsors aan te schrijven om reclame-uitingen op ons terrein te realiseren. Deze bron van inkomsten onthoudt de gemeente ons dus al enkele jaren."
Een nieuw clubgebouw met een overdekte hal is de wens die al bij de gemeente kenbaar is gemaakt. Zo'n hal kost uiteraard geld, maar zonder zekerheid/garantie en subsidie van de gemeente, is dit niet uitvoerbaar. Polak: "Subsidie is in ons geval zeker geen weggegooid geld."
Inmiddels heeft de gemeente aan Polak laten weten dat de club zeker nog drie tot vijf jaar kan blijven zitten op sportpark Klein Brandt. "Deze magere, mondelinge toezegging is natuurlijk niet voldoende om sponsoren aan te trekken en eventueel een overdekte hal te realiseren", zegt Polak. "We hopen voor het einde van het jaar iets van de gemeente te vernemen."