Jeugd mag weer sporten; maar voorzichtig

29 april 2020 00:00

ALMERE – Vanaf vandaag is het voor jeugd voorzichtig weer toegestaan om georganiseerd en beheersbaar te gaan sporten. Wanneer welke vereniging de deuren heropent voor de jeugd is afhankelijk van de club.

Door de zeer lichte versoepeling van de corona-maatretgelen mogen kinderen tot en met 12 jaar van de overheid weer met elkaar sporten. Zij hoeven ook niet de 1,5 meter afstand hoeven aan te houden. Dat geldt niet voor de jeugd van 13 tot en met 18 jaar. Zij mogen wel sporten maar moeten juist wél op 1,5 meter afstand van elkaar blijven.

Clubs bepalen zelf hoe zij hun leden aan deze regels kunnen laten voldoen. In ieder geval moeten zij voorlopig de kantines en kleedkamers dichthouden en zijn ouders niet toegestaan op de accommodaties.

NOC*NSF heeft een protocol voor alle sportverenigingen opgesteld waarin praktische regels staan om veilig en verantwoord georganiseerd te kunnen sporten in de genoemde leeftijdscategorieën. Het is opgesteld door deskundigen en bevat de algemene aspecten voor op en om het veld, om de kans op besmetting met het coronavirus minimaal te houden.

Kinderen onder de 12 jaar mogen weer sporten met elkaar. (Archieffoto: aangeleverd)