Jeugdige atleten enthousiast de baan weer op

07 mei 2020 12:00

ALMERE – Ook de atletiekbaan in het Fanny Blankers-Koen sportpark komt weer tot leven nu de trainingen voor de jeugd worden hervat. "Onze jonge atleten stonden te trappelen om weer te beginnen. Als koeien die voor het eerst worden losgelaten in de wei", lacht voorzitter Ries Kraaijenstein van atletiekvereniging Almere'81.

"Het heeft wel heel wat voeten in de aarde gehad. We hebben een gedetailleerd coronadraaiboek opgesteld en een coranateam in het leven geroepen om alles goed te kunnen organiseren." Het clubgebouw aan de Estafettelaan moet voorlopig nog gesloten blijven, dus de kantine en de kleedkamers zijn niet toegankelijk. "Verder staat overal desinfectiemiddel om handen en materialen schoon te kunnen maken en moet iedereen vanaf 12 jaar natuurlijk anderhalve meter afstand houden van elkaar.", vervolgt Kraaijenstein. "Er worden extra vrijwilligers ingezet om alles in goede banen te leiden en bij alle trainingen is een bestuurslid aanwezig als dagcoördinator."

Goed verlopen

Woensdagavond was dat penningmeester Richard Weber. "De eerste trainingen zijn goed verlopen", vertelt hij. "Ze vonden het heel fijn om elkaar na al die tijd weer te zien en gezamenlijk te kunnen sporten. Gelukkig hebben we een groot terrein en is het afstand houden heel goed te doen, al is dat nog wel wennen en moeten we ze daar soms weer even op wijzen."

Goed organiseren

Wanneer de volwassen leden weer de baan op kunnen wordt nog bekeken. "We hebben gisteren te horen gekregen dat dit vanaf volgende week weer mag, maar ook dat moeten we natuurlijk eerst goed organiseren", benadrukken Kraaijenstein en Weber. "Wij moeten ook nog horen van de gemeente Almere of we daar weer een nieuw plan voor moeten indienen."

In elk geval wordt eerst geëvalueerd hoe deze eerste trainingsweek voor de jeugd is verlopen. "Dit zijn nog kleine groepen, maar als straks ook alle andere groepen weer gaan trainen praat je over hele andere aantallen", aldus Weber. "Natuurlijk willen ze allemaal zo snel mogelijk weer beginnen, maar we moeten voor een goede spreiding zorgen om ook dan die anderhalve meter te kunnen waarborgen. Het blijft de komende maanden nog wel puzzelen, ook als in september weer wedstrijden mogen worden georganiseerd. Maar we doen het gewoon stap voor stap, zodat het sporten wel op een veilige en verantwoorde manier kan plaatsvinden."

(Foto: aangeleverd)