Jeugdland Haven beloond voor gezonde leefstijl

22 augustus 2009 07:00

DE WIERDEN - De gemeente Almere vindt dat Jeugdland Haven bijdraagt aan een gezonde leefstijl bij kinderen. Daarom bood burgemeester Annemarie Jorritsma de kinderen op donderdag 13 augustus een bedankje aan.


Om een gezonde leefstijl bij kinderen te bevorderen heeft de gemeente Almere het programma Gezond Gewicht, Gezonde Wijk in het leven geroepen. De gemeente Almere wil graag een gezonde gemeente zijn, met gezonde inwoners. Overgewicht is een probleem dat de gezondheid van inwoners kan bedreigen. Veel kinderen in Almere hebben last van overgewicht. Met het project Gezond gewicht, Gezonde wijk wil de gemeente, samen met andere partners in de stad, een gezonde leefstijl bevorderen. Het is de bedoeling dat overal waar kinderen zijn, aandacht is voor gezond eten en voldoende bewegen. Elke ouder en werker wordt gevraagd hier aan bij te dragen.

Verantwoord snoepen

Ook Jeugdland Haven in het Sportpark Wierdenpark zet zich in voor een gezonde leefstijl. Zij hebben onder andere een 'verantwoorde snoepkaart' geïntroduceerd, zodat de kinderen gezonder kunnen snoepen en snacken. Ook starten ze met 'makkelijke moestuintjes', dit zijn kleine moestuintjes in bakken, waarin kinderen zelf groenten kunnen kweken.