Jill en Gabie willen ondernemers in contact brengen met influencers

09 februari 2021 09:00

Door Marcel Beijer

ALMERE - De Almeerse leerlingen Gabie Strootman en Jill Kregting willen Almeerse ondernemers helpen door ze in contact te brengen met influencers.

Beide leerlingen van Helen Parkhurst zitten in het eindexamenjaar Mavo en moeten de komende weken hun profielwerkstuk maken. "Daarin gaan we het over influencers hebben", zegt Jill. "Gabie wil daar in de toekomst iets mee gaan doen en ik vind dat ook interessant. Het idee achter een profielwerkstuk is dat je er ook actief iets mee doet."

Beide leerlingen zagen hoe ondernemers het in deze coronatijd moeilijk hebben. Publiciteit is belangrijk en influencers kunnen daarvoor zorgen. Jill: "Influencers zijn mensen die op social media minimaal 5000 volgers hebben, liefst meer. Als zo'n influencer roept dat hij of zij in een Almeerse winkel iets heel leuks heeft gekocht, dan lezen dus heel veel mensen dat. Meestal ook jongeren. Het inzetten van een influencer kan dus heel veel effect hebben."

Almere

Veel Bekende Nederlanders zijn influencers en vragen flink geld als ze iets willen promoten, maar daar richten beide leerlingen zich niet op. "We willen ons echt op Almere richten. Via onze website willen we ondernemer en influencer in contact met elkaar laten komen zodat ze kunnen samenwerken. Welke afspraak ze daarover maken, kunnen ze zelf bepalen."

Krant

Vorige week is de website online gegaan. Door dit artikel hopen ze dat zowel ondernemers als influencers zich aanmelden. Via de vertrouwde, de old skool krant dus. Jill: "Ik wil misschien zelf later de journalistiek in, maar dat weet ik nog niet zeker. Ik hoef nu ook nog niet te kiezen."

Ondernemers en influencers die zich bij Jill en Gabie willen aanmelden kunnen mailen naar managementbygj@gmail.com of direct naar de website gaan: managementbygj.wixsite.com/influence.

Jill Kregting en Gabie Strootman willen ondernemers helpen. (Foto: aangeleverd)