Jim Ploeger beste jeugdpitcher van Nederland

21 januari 2010 08:00

ALMERE - Traditioneel worden elk jaar tijdens de nieuwjaarsreceptie van de KNBSB, in het Huis van de Sport in Nieuwegein, de beste individuele Honkballers Softbalspelers & speelsters van het 'oude jaar' bekend gemaakt.. Jim Ploeger van de Almere Magpies werd uitgeroepen tot beste jeugdpitcher van Nederland.


Left-handed pitcher en 'Southpaw' Jim Ploeger werd gekozen tot de Beste Jeugd Pitcher van Nederland. Een prachtige prestatie, waarvoor hij de 'Roel de Mon Award' in ontvangst mocht nemen. En dat natuurlijk ook voor promovendus Almere Magpies, het keurkorps van honk- en softbalvereniging Almere'90.
2009 was ook een 'awesome' jaar voor Jim. Als 18-jarige speler op het World Port Tournament debuteren bij het grote Oranje, het Nederlands honkbalteam. En met Almere Magpies kampioen worden in de Eerste klasse en promoveren naar de nationale hoofdklasse.
Jim hoort nu in het rijtje van grote jeugdtalenten, met andere toppers als Charles Urbanus, Tony Cohen, Patrick de Lange, David Bergman en Alexander Smit.