Jong en oud in Stedenwijk aan de sport

05 december 2009 08:00

STEDENWIJK - Leerlingen van scholengemeenschap Echnaton hebben afgelopen weekend verschillende activiteiten voor jong en oud in Stedenwijk georganiseerd.


De school uit Stedenwijk werkte daarbij samen met woningcorporatie Ymere, waarbij het maken van de projectplannen onderdeel was van het lesprogramma. Zo'n veertig leerlingen uit het vierde jaar Sport, Dienstverlening en Veiligheid van het Echnaton werden uitgedaagd om na te denken over ideeën om de leefbaarheid in Stedenwijk te verhogen. De twee winnende ideeën, de projecten 'Minimarkt voor jong en oud' en 'Multi-culti buitensport', kregen een budget van Ymere en konden via het project Kan wél! Jongeren, afgelopen weekend doorgaan.
Rico, Kelvin, Roy, Faeez, Dennis en Sebastiaan organiseerden zaterdag 28 november een Interactieve minimarkt om de jongeren- en ouderencultuur te mixen. Voor jongeren was er tafelvoetbal, een demo en workshop hiphopdans van het demoteam van Moves! Dance Warehouse, en straattaal-lingo en voor ouderen vonden er een presentatie en workshop stijldansen, een workshop breien en klaverjassen plaats. Sander, Jeffrey, Jennifer, Kay en Visar organiseerden een Lasergame toernooi in Sporthal Stedenwijk, omdat het novemberweer niet geschikt is voor de buitensport-versie. Met gemengde teams wilden zij de ontmoeting tussen verschillende jongeren in Stedenwijk bevorderen.