Jong en oud viert samen feest

21 september 2011 05:00

DANSWIJK – Tijdens Burendag, zaterdag 24 september is er een buurtfeest in Danswijk. Op het schoolplein van De Zevensprong en voor buurtlokaal De Dop valt tussen 12.00 en 16.00 uur van alles te beleven. Buurtbewoners maken kennis met plaatselijke ondernemers en voor jong en oud is er allerlei leuks te doen.


In eigen wijk een gezellige dag beleven? Dat kan in de Danswijk. Maak kennis met medebuurtbewoners of kom kijken wat ondernemers uit eigen regio te bieden hebben. “Waarom zou iemand een schilder uit Amsterdam of een tuinman uit Amersfoort halen als er in eigen wijk ook een prima vakman zit?” aldus Tessie Hamers, verantwoordelijke voor de organisatie van het buurtfeest. Bij de kraampjes van plaatselijke ondernemers kunnen bewoners zien wat er beschikbaar is in eigen wijk.

Buurtlokaal de Dop

Het buurtfeest is ook een mooie kans om eens een kijkje te komen nemen in Buurtlokaal de Dop. Daar gebeurt namelijk van alles voor en door bewoners: van Taal in de Wijk, Koerdische les en naailes tot workshops interieurstyling en uiterlijke verzorgingstips.
Ook aan pure entertainment ontbreekt het niet. Iedere bewoner, klein of groot, mag op het open podium zijn of haar talenten laten zien. Ook komt er een modeshow met klederdrachten van verschillende culturen. Voor jongeren zijn er workshops graffiti spuiten of spelen in een brassband. Kinderen kunnen genieten van een springkussen, spelletjes doen of hun fiets versieren.
Meehelpen met een van deze activiteiten? Neem dan contact op met Tessie Hamers: hamers@deschoor.nl.