Jonge overvallers op woning bejaarde dame gepakt

28 januari 2010 15:28

MUZIEKWIJK - Rechercheurs van het overvallenteam district Zuid hebben dinsdagochtend 19 januari twee jongens aangehouden die verdacht worden van betrokkenheid van de laffe overval op een 82- jarige dame. Tips van het publiek waren de sleutel tot deze aanhouding.


Op 12 november werd de vrouw in haar woning aan Ouverture door vermoedelijk drie jongens overvallen. Zij raakte gewond en moest voor behandeling naar het ziekenhuis. De overval op de kwetsbare vrouw schokte de omgeving en liet bij het slachtoffer diepe sporen na.
Direct na de overval op de woning startte het overvallenteam district Zuid een groot onderzoek. Behalve tactische en technische inzet van het team werd ook het grote publiek via de media opgeroepen om te helpen bij de opsporing van de daders. Omdat al snel vermoed werd dat het ging om jeugdige daders werden in diverse scholen posters opgehangen met als kop: 'Het zal je oma maar zijn'. Via Avro's Opsporing Verzocht en het regionale opsporingsprogramma Bureau Flevoland werd uitgebreid aandacht gevraagd voor de overval. Het overvallenteam kreeg tientallen tips binnen waaronder zeer bruikbare informatie.
De combinatie van tips en tactisch recherchewerk leidde tenslotte tot de aanhouding van de twee verdachten. In de woning van de jongens werden doorzoekingen gepleegd en goederen in beslag genomen. Het onderzoeksteam sluit meer aanhoudingen in deze zaak niet uit. De twee verdachten, 14 en 16 jaar en beiden afkomstig uit Almere, zijn ingesloten en in verzekering gesteld.