Jongeman van scooter beroofd op Hollandse Brug

28 april 2010 07:00

ALMERE - Een 19-jarige Almeerder is afgelopen donderdag van zijn scooter beroofd op de Hollandse Brug.


De jongeman reed donderdagavond rond 22.00 uur met zijn scooter over de Hollandse Brug in de richting van Almere. Bovenop de brug kon de Almeerder niet verder omdat een zestal jongens met drie bromfietsen de doorgang blokkeerden. De jongen werd vervolgens bedreigd met een wapen en gedwongen om zijn geld af te staan. Terwijl de jongeman een klein geldbedrag uit zijn portemonnee aan één van de daders gaf, pakte een andere dader de scooter en reed daarmee weg in de richting van Naarden. Ook de andere verdachten sloegen daarna op de vlucht.

Signalement

Van twee van de daders is het signalement bekend. Eén van de verdachten is van Antilliaanse of Surinaamse afkomst en ongeveer 1.70 a 1.80 m lang. Verder heeft hij kort kroeshaar en droeg hij ten tijde van de beroving een bril.
De andere dader heeft een blanke huidskleur en opvallend krullend haar tot op zijn schouders. De gestolen scooter is van het merk Beta en matzwart van kleur.

In kader

Tips welkom

Almeerders die meer weten over deze beroving of aan de hand van de signalementen de daders te kennen, kunnen bellen met de politie Flevoland.
De recherche van district Zuid is bereikbaar via 0900 - 8844.
Almeerders die de daders kennen. Anoniem melden kan via MMA op 0800 - 7000.