Jongerenafdeling RotaryRotaract Almere opgericht

25 maart 2009 08:00

STAD CENTRUM - Rotary Almere-Weerwater heeft een jaar geleden het initiatief genomen een plaatselijke Rotaractclub op te richten. Dit is onderdeel van een wereldwijd netwerk van clubs voor jongeren tussen de 18 en 30 jaar, werkend of studerend, die zich actief willen inzetten voor de maatschappij en daarbij hun grenzen willen verleggen.


Op vrijdag 13 maart werd, tijdens een feestelijke bijeenkomst bij Tante Truus, Rotaract Almere benoemd tot officiële Rotaractclub. Dit is een traditionele ceremonie, waarin het uitreiken van een certificaat, de charter, centraal staat. De charter werd uitgereikt door de gouverneur van Rotary Nederland, Arthur Verdonck, en werd door Suzanne Blommers, voorzitter van Rotaract Almere in ontvangst genomen. Deze charteruitreiking is een mijlpaal bij de oprichting van de Rotaract Almere en een bekroning op de inspanningen van de oprichters.
Rotaract Almere steunt verschillende projecten voor groepen in de samenleving die het minder hebben getroffen en een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Tijdens de charteruitreiking stonden twee goede doelen centraal, Tante Truus en De Witte Olifant.
Gedurende de avond heeft burgemeester Annemarie Jorritsma drie kunstwerken van kunstenaars van De Witte Olifant geveild. Rotaract Almere heeft met de organisatie van haar charter aan De Witte Olifant 1.750,- euro gedoneerd.
Meer informatie: mail almere@rotaract.nl.